Start duurzaam

Start duurzaam

Ken je dat gevoel nog een beetje? Dat je net zwanger bent en nog kunt dromen van mooie kamertjes en spulletjes voor de baby? Helaas is dat gevoel heel snel weg als de werkelijkheid om de hoek komt kijken. Dit klinkt heel negatief en dat is beslist niet de bedoeling, maar als moeder weet ik dat kinderen krijgen vanaf dag 1 heel duur kán zijn. Zeker bij een eerste kind.

duurzaam

Je krijgt allemaal mooie tijdschriften onder ogen met merken die supergoed zijn voor je baby en met een beetje geluk voor een langere tijd te gebruiken zijn. Als ik terugdenk aan die tijd, wilde ik echt een mix maken van traditie en verantwoord, maar ook zeker betaalbaar, want vooral dat laatste is bij een jong gezin een vereiste.

Goed, wij gingen op pad. Het wiegje was snel geregeld: de baby kwam in de familiewieg te liggen. Check. Maar toen begon het. Een autostoel, een box, een commode, babybad met standaard, wipstoeltje, aankleedkussen enzovoort enzovoort enzovoort. Alleen eraan denken maakt me alweer duizelig. Sommige dingen heb je gelijk nodig, andere weer later. Echt, het is een slagveld van keuzes.

Ik ben inmiddels uit die stress. Nou ja, nu zit ik in de speelgoedstress. Je wilt nog steeds het beste, maar verdorie, moet het allemaal zo duur zijn? Ja mensen, ik ken het probleem. Zelfs van mijn eigen producten sta ik soms te kijken wat ik er nog voor moet vragen om het voor mij rendabel te laten zijn. Maar goed, ik heb daar inmiddels een oplossing voor. Ik heb natuurlijk het speelgoedabonnement, supergoede reacties en laagdrempelig, waardoor het doel om het beste voor je kinderen te regelen ineens heel dichtbij komt.

Sinds kort weet ik dat dit ook mogelijk is voor babyspullen. Ik heb het dan niet over speelgoed, maar over kinderstoelen, wipstoeltjes, babybadjes enzovoort. Het bedrijf Babyloop in Amsterdam voorziet in deze behoefte. Via Instagram kwamen we op elkaars pad en toen bleek dat we alle twee abonnementen aanbieden van spullen die je zeker nodig hebt, maar soms kortdurend.

Babyloop is een bedrijf waar je alles wat met baby’s te maken heeft qua meubels en dergelijke kunt huren. Ik vind dit echt een uitkomst voor een groot probleem. Je wordt niet overspoeld met spullen, en hoeft er na gebruik geen plek meer voor te zoeken in je misschien al te kleine huis, maar bovenal ga je de overproductie tegen en ben je veel duurzamer bezig. En dat alles zonder te hoeven inleveren op kwaliteit. Want merken als Stokke en Maxi-Cosi zitten in hun assortiment.

Je kunt per product een abonnement afsluiten dat je ook per maand kunt opzeggen. Zoiets is bijvoorbeeld ideaal voor een newbornset van Stokke of een wipstoel. Bij deze dingen weet je nooit hoe lang je kindje er exact in ligt, dus superhandig dat je het abonnement zó kunt opzeggen als je baby weer verder is in de ontwikkeling. Maar je kunt ook voor langere tijd kiezen zelf om je hele babyuitzet bij het bedrijf te huren.

Een echt voordeel, vind ik, is dat ik niet merkgebonden ben. Ze hebben in het assortiment meerdere merken die allemaal goed zijn voor je kindje. Het is dus echt een win-winsituatie. Je hebt supergoede kwaliteit voor een betaalbare prijs en helpt daarmee ook nog eens aan een betere wereld door duurzaam om te gaan met producten.

Als we nu voor het eerst een kindje zouden krijgen, zou ik dit zeker gaan overwegen. Het is echt een heel goede tip voor aanstaande ouders.

Ben je nu zwanger en wil je meer informatie, dan kun je altijd contact opnemen via info@babyproductenleasen. Ze willen je graag helpen om je babytijd zo aangenaam mogelijk te maken!

Ervaringen

Wij hebben voor onze dochter van 9 een slijmworkshop gedaan. Absoluut een succes: Nina is betrokken, je hebt de bende niet in huis en het is niet duur. En het belangrijkste: de kids hebben enorm genoten!

- M.

Afgelopen weekend kinderfeestje gehad bij het Beleef het Us, we werden vriendelijk ontvangen door Nina. We wachten tot alle kindjes er waren en liepen we naar haar prachtige winkel. We gingen eerst de cadeautjes uitpakken en daarna kregen we wat lekkers. Wij hebben gekozen voor het slijm kinderfeestje, wat een feest! Kinderen waren dol enthousiast! Na afloop mochten ze nog even spelen in de winkel en kregen alle kinderen nog een leuk recept mee na huis en natuurlijk hun zelfgemaakte slijm. Onze dochter heeft de middag van haar leven gehad!

- J. Mulder

Ondanks dat ik mezelf zag als moeder met ervaring toch weer veel nieuwe inzichten gekregen tijdens de speelochtenden!

- H.S.

Benieuwd naar alle
activiteiten?