Ontdekkend spelen bij het Sensolab

Sensomotorisch spelen sluit vanuit nature goed aan bij de interesses van een kind. Je kind wilt graag doen, en ontdekken. Sensomotorisch spelen speelt in op de zintuigen van het kind terwijl ze al spelende leren.

Sensolab

(Ont)prikkelen

Bij sensomotorisch speelgoed kun je bijvoorbeeld aan speelzand of -rijst. Elk kind gaat hier anders mee om, en dat is ook direct de kracht ervan: het is open voor interpretatie en creativiteit. Ondanks dat het zo’n fijne manier is van spelen, wordt het maar weinig aangeboden op scholen en de kinderopvang. Daaruit is het Sensolab ontstaan. De kinderen zijn hier welkom om te voelen, kliederen, proberen en te ontdekken.

Variatie

Het Sensolab is opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat het spelen aansluit bij de leeftijd en het niveau van je kind. Een groep bestaat maximaal uit zes kinderen, zodat elk kind de gelegenheid krijgt om lekker te spelen.

Praktische informatie

Wanneer: om de week

Tijden: zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur (4-6 jaar) en zaterdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur (7-12 jaar)

Locatie: Kaatsland 11, Sneek

Kosten: € 5 euro per keer

Aanmeldformulier Sensolab

"*" geeft vereiste velden aan

Galerij

Ervaringen

Wij hebben voor onze dochter van 9 een slijmworkshop gedaan. Absoluut een succes: Nina is betrokken, je hebt de bende niet in huis en het is niet duur. En het belangrijkste: de kids hebben enorm genoten!

- M.

Afgelopen weekend kinderfeestje gehad bij het Beleef het Us, we werden vriendelijk ontvangen door Nina. We wachten tot alle kindjes er waren en liepen we naar haar prachtige winkel. We gingen eerst de cadeautjes uitpakken en daarna kregen we wat lekkers. Wij hebben gekozen voor het slijm kinderfeestje, wat een feest! Kinderen waren dol enthousiast! Na afloop mochten ze nog even spelen in de winkel en kregen alle kinderen nog een leuk recept mee na huis en natuurlijk hun zelfgemaakte slijm. Onze dochter heeft de middag van haar leven gehad!

- J. Mulder

Ondanks dat ik mezelf zag als moeder met ervaring toch weer veel nieuwe inzichten gekregen tijdens de speelochtenden!

- H.S.

Benieuwd naar alle
activiteiten?