Ouder-kind speelgroepen

Wat is een ouder-kindspeelgroep?

  • Een plek waar je kind kan spelen in een ruimte vol uitdagend kruip-, klim- en speelmateriaal.
  • Een plek waar je als ouder kunt ontspannen en opladen.
  • Een plek waar je kind andere kinderen ontmoet en jij als ouder andere ouders ontmoet.
  • Een plek waar je kunt verbinden met je kind, en waar je informatie krijgt over het spel en de ontwikkeling van je kind.

Is je kind tussen de 4 en 30 maanden oud? Jullie zijn van harte welkom bij de ouder-kind speelgroep!

Spelen en ontdekken

Kinderen groeien door veel te bewegen. In de speelgroep kan je kind volop ontdekken en kruipen, klimmen en klauteren. Je krijgt ideeën aangereikt om ook thuis een uitdagende speelruimte te creëren. De drang om te bewegen is niet altijd handig. Bijvoorbeeld bij het aankleden. In de speelgroep ontdek jij hoe vertragen, respectvolle aandacht en meebewegen jullie allebei kan helpen om het aankleden gemakkelijker te maken.

Waar en wanneer is de ouder-kindspeelgroep?

Een speelronde voor de jonge babygroep (4-9 maanden) bestaat uit 4 keer speelochtenden. De speelronde voor de dreumesgroep (10-30 maanden) bestaat uit 6 of 7 speelochtenden en 1 ouderavond. In september, november, januari, maart en mei start een nieuwe ronde. De speelgroep vindt plaats bij Beleef het Us Speelgoed in Sneek. De ouder-kindspeelgroep wordt aangeboden door FierZien. FierZien biedt ook ouder-kindspeelgroepen aan in Gorredijk en Burgum. 

Een ouder-kindspeelgroep als cadeau!

Je kunt een ouder-kindspeelgroep ook cadeau (laten) geven. Met een cadeaubon van FierZien kun je een een ouder met kind een hele speelronde mee laten doen. Je kiest zelf of je een cadeaubon geeft voor de dreumesgroep of de jonge babygroep. 

Inschrijfformulier speelgroepen

"*" geeft vereiste velden aan

Galerij

Ervaringen

Wij hebben voor onze dochter van 9 een slijmworkshop gedaan. Absoluut een succes: Nina is betrokken, je hebt de bende niet in huis en het is niet duur. En het belangrijkste: de kids hebben enorm genoten!

- M.

Afgelopen weekend kinderfeestje gehad bij het Beleef het Us, we werden vriendelijk ontvangen door Nina. We wachten tot alle kindjes er waren en liepen we naar haar prachtige winkel. We gingen eerst de cadeautjes uitpakken en daarna kregen we wat lekkers. Wij hebben gekozen voor het slijm kinderfeestje, wat een feest! Kinderen waren dol enthousiast! Na afloop mochten ze nog even spelen in de winkel en kregen alle kinderen nog een leuk recept mee na huis en natuurlijk hun zelfgemaakte slijm. Onze dochter heeft de middag van haar leven gehad!

- J. Mulder

Ondanks dat ik mezelf zag als moeder met ervaring toch weer veel nieuwe inzichten gekregen tijdens de speelochtenden!

- H.S.

Benieuwd naar alle
activiteiten?