Ontdekkend spelen bij het atelier

Het Atelier is het activiteiten-gedeelte van Beleef het Us. In het Atelier blijft het niet alleen bij spelen, maar gaan we ook echt aan de gang met de beleving. We blazen bellen met verf, kliederen met slijm en voelen met onze voeten. Alles draait om de beleving door onze zintuigen.  Kinderen zijn van nature ontdekkers, onderzoekers, kunstenaar, ondernemers en wetenschappers. Ze ontdekken de wereld om zich heen door het te beleven.

Sensolab

Het atelier uitgelegd

Door een plek aan te bieden waar kinderen lekker kunnen kliederen en ontdekken, raken ze geïnspireerd om op zoek te gaan naar hun eigen vaardigheden en talenten. 

In het Atelier worden hiervoor verschillende activiteiten aangeboden waarin kinderen spelenderwijs kennismaken met materialen en technieken. Je kunt o.a. meedoen met het klieder-atelier maar ook een kinderfeestje is natuurlijk mogelijk.

Voor alle leeftijden is een geschikte activiteit te vinden.

1 tot 3 jaar De Kleine spetters

3 tot 5 jaar De Kliederkonten

6 tot 10 jaar De Kliedermasters

1,5 tot 10 jaar Het kliederatelier

Om een idee te krijgen wat we doen, nodig ik je uit om in de galerij te duiken of op mijn socials te kijken. Hier deel ik ook veel van de doe-activiteiten die er worden georganiseerd.

Galerij

Ervaringen

Wij hebben voor onze dochter van 9 een slijmworkshop gedaan. Absoluut een succes: Nina is betrokken, je hebt de bende niet in huis en het is niet duur. En het belangrijkste: de kids hebben enorm genoten!

- M.

Afgelopen weekend kinderfeestje gehad bij het Beleef het Us, we werden vriendelijk ontvangen door Nina. We wachten tot alle kindjes er waren en liepen we naar haar prachtige winkel. We gingen eerst de cadeautjes uitpakken en daarna kregen we wat lekkers. Wij hebben gekozen voor het slijm kinderfeestje, wat een feest! Kinderen waren dol enthousiast! Na afloop mochten ze nog even spelen in de winkel en kregen alle kinderen nog een leuk recept mee na huis en natuurlijk hun zelfgemaakte slijm. Onze dochter heeft de middag van haar leven gehad!

- J. Mulder

Ondanks dat ik mezelf zag als moeder met ervaring toch weer veel nieuwe inzichten gekregen tijdens de speelochtenden!

- H.S.

Benieuwd naar alle
activiteiten?