Workshops

Vanaf september ga ik ook workshops organiseren voor jong en oud. Tijdens de workshops worden geselcteerde onderwerpen behandeld of gaan we aan de slag met het maken van een fijne speelomgeving. Ik zeg altijd dat ik zelf heel veel kan maar met betrekking tot de ontwikkeling wil ik graag goed advies geven. Daarom komen vanaf september ook andere professionals hun kennis met ons delen. Dit doen ze door blog berichten maar soms ook door het verzorgen van workshops.

Voor het acturele aanbod van de workshops is het handig om deze pagina in de gaten te houden.

De gastprofessonals achter de workshops en blogberichten.

Irene Steunebrink, Eigenaar ûnder-wiisR: bewegen = leren.

Op de kerstmarkt in Harich liep ik langs de kraam van “Beleef het Us”, en ik moest wel blijven staan. Wat een prachtig speelgoed! Ik raakte met Nina aan de praat en al snel kwamen we bij onze gedeelde passie: Nina vanuit de zintuiglijke prikkelverwerking en ik vanuit Bodymap. 

Zes jaar geleden heb ik de opleiding Bodymap in België gedaan. Hierbij staan het niet goed integreren van de reflexen centraal. 

Als leerkracht basisonderwijs was ik al jaren zoekende naar het gedrag van kinderen waar ik de vinger niet op kon leggen. Bodymap gaf mij eigenlijk alle antwoorden. Hoe kan het dat kinderen moeite hebben met stil zitten, op hun kleren kauwen, een slecht handschrift hebben, naast hun schrift schrijven, zelf de beker niet los kunnen krijgen etc.

Na al deze jaren ben ik nu Bodymap trainer en lesgever in Friesland. Een fantastische uitdaging. Daarnaast geeft ik vanuit mijn eigen bureau ûnder-wiisR ook cursussen bewegend leren. 

Vanuit onze gedeelde passie hebben Nina en ik elkaar vaker opgezocht en zijn we steeds enthousiaster geworden over elkaars expertise. We denken dat we elkaar alleen maar kunnen versterken in onze zoektocht naar een betere speel- en leeromgeving voor onze kinderen. Kinderen weten niet beter maar wij kunnen ouders en professionals die met kinderen werken, wel wakker schudden. 

Vanaf heden zal ik zo nu en dan een artikel schrijven die ook u de ogen kunnen openen. Daarnaast zullen er zo nu en dan beweeglessen voor kinderen gegeven worden. 

Ik heb veel zin in de samenwerking. Samen gaan we het beleven. 

Volg haar op facebook.

Iris van der Wal – Logopediste in het speciaal onderwijs

Het leukste beroep van de wereld, dat heb ik! Al 25 jaar logopedist, nog steeds geniet ik van het werken met kinderen en sinds 15 jaar doe ik dat in het speciaal onderwijs.

Wie ik ben? Mijn naam is Iris, daar ben ik heel blij mee want het betekent “regenboog”. Ik houd heel veel van kleur, van spelen en van me verdiepen in de leefwereld van kinderen. Zelf heb ik er helaas geen maar door familie, vrienden en mijn werk heb ik er des te meer om mij heen.

In het speciaal onderwijs werk ik met kinderen met een (meervoudige) handicap. Naast een verstandelijke beperking is er vaak nog meer aan de hand. Dat vraagt om een flinke dosis creativiteit én goed observeren en waarnemen. Mijn uitgangspunt tijdens de logopedie-sessies is spelen en het kind volgen. Ik zeg expres sessie want officieel heet het behandeling. Dat vind ik geen fijn woord want ik behandel niks, ik voeg toe en pas aan. Samen met het kind. 

Waar we dan aan werken? Onder andere het stimuleren van de communicatie, de spraaktaalontwikkeling en het verbeteren van verstaanbaarheid. 

Soms spreken kinderen helemaal nog niet, soms enkele woordjes of wel volledige zinnen maar verstaan wij het nog niet voldoende. Ik kijk dan naar de beste manier om te zorgen dat een kind zich goed kan uiten en de omgeving goed kan begrijpen. 

Dat is belangrijk om je fijn te voelen in het leven en om mee te kunnen doen in de wereld om je heen.

Nina heeft me gevraagd om mijn ervaringen en expertise te delen en dat doe ik heel graag! Er valt zoveel te vertellen over de communicatieve ontwikkeling van kinderen. Lezen jullie mee?

Groetjes, Iris

 Workshops aanbod

Het aanbod vanaf september volgt spoedig

een van de workshops bij beleef het us: de voelwand maken
irene steunebrink. een van de professionals achter de workshops

Iris van der Wal