Wat ziet Sofie?

Een langgekoesterde droom van Nancy Heinsman kwam uit toen ze haar Debuut kinderboek schreef ’Sofie en haar helden’ wat gebaseerd is op haar eigen drie kinderen. 

Toen haar kleine meisje Sofie werd geboren voelde ze zich zo compleet én trots dat op deze manier het verhaal werd geboren. Nancy zag hoe de twee grote broers hun kleine zusje aan de hand meenamen de grote nieuwe wereld in en zag hier een mooi liefdevol verhaal in. Ze pakte haar pen en begon te schrijven en daar kwam het prachtige verhaal uit wat gaat over liefde, geborgenheid, vertrouwen, ontdekken en familie. 

 

Het tweede deel van 'Wat ziet Sofie?' kwam in het zelfde jaar nog uit. Dit verhaal ontstond doordat Sofie ontzettend veel dromen had op jonge leeftijd en hier vaak door wakker werd. Door een positief droomverhaal te schrijven hoopte ze dat Sofie hierdoor fijne dromen zou hebben. En haar wens werd vervuld!

 

Nancy wilde graag een boekenreeks schrijven waarbij de kinderen naast het (leren) lezen en wegdromen in het verhaal ook spelenderwijs kunnen leren. 

Zo kunnen de kinderen bij deel 1 met behulp van de Kletskaarten een grappig, fijn of serieus gesprek opstarten. In deel 2 gaan de kinderen spelenderwijs al tellend op avontuur.

 

De boeken zijn voorzien van een rustig wit tekstvlak zodat de kinderen niet afgeleid worden tijdens het (leren) lezen. De verhalen zijn op rijm geschreven wat een belangrijke vaardigheid idd ontwikkeling stimuleert. Rijmen biedt meer inzicht in letters, woorden en klanken. Ook heeft een rijmverhaal een positief effect op de taalontwikkeling. 

 

De boeken zijn interactief, kleurrijk en liefdevol. Droom weg in de wereld van deze boeken!