SABO Concept

SABO Concept is opgericht door een heel creatief echtpaar uit Oekrainë met een passie voor hun ontwerpen.


Elena is een ontwerper en Dmitriy heeft een goed gevoel voor houtbewerking. Samen ontwerpen ze mooie en minimalistische producten die inmiddels over de hele wereld heel goed ontvangen worden. Zelf zeggen ze over hun speelgoed: "We believe that it is possible to impact the world through well-organized lines, forms and colours. We stand for environmentally friendly and high-quality production, discarding plastic and other unfavourable materials, remembering that our main consumers are children."

 

Het milieu is een belangrijk onderdeel in hun productieproces. Ze proberen met hun producten naast milieuvriendelijk ook veilig te maken. Maar bovenal is een product dat handgemaakt is en van hout. Het kan daardoor voorkomen dat er nog kenmerken van hout te zien zijn en dat het soms niet allemaal even egaal is afgewerkt. Ook de kleuren van het speelgoed is op natuurlijke basis waardoor kleuren kunnen afwijken maar ook veilig zijn als kinderen bijvoorbeeld de blokken in hun mondje stoppen. 
 

Voor SABO concept is de manier van ontwerpen ook heel belangrijk. De producten zijn beslist niet bedacht om naar te kijken, maar juist om te voelen. Hiermee hebben ze trends uit het verleden en heden met elkaar proberen te vermengen en in balans proberen te brengen.

Kortom een merk met heerlijk speelgoed dat de fantasie van kinderen aan het werk zet.