Over Beleef het Us

Hallo en dank je wel dat je de tijd neemt om even wat meer over mij te weten te komen. Mijn naam is Nina en ik ben de mama van twee lieve jongens die de inspiratie zijn om mijn winkel te hebben. In februari 2021 ben ik achter de schermen begonnen met het openen van deze speelgoedwinkel.

 

Na een aantal jaar voor de klas te hebben gestaan als lerares van de kunstvakken was het tijd voor een nieuw avontuur.  Ik wilde een brug slaan tussen mijzelf als mama en mijn werk. Dan is een speelgoedwinkel misschien niet gelijk het eerste waar je aan gaat denken maar voor mij is het een logische stap geweest. Als lerares probeerde ik mijn leerlingen altijd vooral zichzelf te verbazen, te overwinnen en iets te leren. Ik ben alleen maar een persoon in hun leven die ze hier en daar een zetje geeft om een weg in te slaan.

Deze werkwijze in combinatie met moeder zijn kwam voor mij samen in een speelgoedwinkel. Echter is het niet zomaar een speelgoedwinkel. Ik probeer om speelgoed te zoeken en verkopen waar kinderen zichzelf verbazen, overwinnen en iets leren. Het is speelgoed dat kinderen vanaf een jonge leeftijd een belevenis kan bezorgen tijdens het spelen. 

Missie

Als moeder van 2 energieke jongens die alles als een avontuur zien,  ben ik altijd op zoek naar speelgoed dat hun uitdaagt, ze iets leert, ze laat ontdekken en hun grenzen laat verleggen. Echter is dit vaak een hele uitdaging. Dit was een van mijn drijfveren om Beleef het Us te starten. Ik wil graag dat Beleef het Us een winkel is waar ouders, grootouders, ooms en tantes en anderen mooi, kwalitatief goed speelgoed kunnen kopen om op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind, zoals ik dat ook graag doe. Maar ook deel uit te maken van mijn missie; dat elk kind de gelegenheid moet krijgen om zichzelf te ontwikkelen door te kunnen spelen, leren, ontdekken, experimenteren, onderzoeken en dat allemaal in hun eigen tempo. 

De reden achter deze missie is dat uit onderzoek blijkt, waardoor ik het erg belangrijk ben gaan vinden, dat kinderen die mogen opgroeien met een speelomgeving waarin ze worden uitgedaagd ze zich op veel gebieden beter ontwikkelen. Zowel motorisch als cognitief.

Tijdens mijn werk als lerares heb ik kennisgemaakt met de filosofie van Reggio Emilia. Een filosofie die mij vanaf dag één, enorm aansprak omdat het de kracht van de ontwikkeling bij het kind laat. Elk kind bepaald zijn eigen ritme en tempo. Dit heb ik ook mogen ervaren en nu als moeder wil ik dit graag voor mijn eigen kinderen maar ook andere kinderen realiseren. 

IMG_20220119_133438_4.jpg

Ik zou het fantastisch vinden als jullie me helpen bij mijn doel; om met Beleef het Us een plek te creëren waar met het juiste speelgoed de zintuigen worden uitgedaagd en kinderen hun eigen kennis en kunde kunnen ervaren, ontdekken en gebruiken. Het zou fantastisch zijn als ze in staat worden gesteld om te genieten van welke kwaliteiten er in hun schuil gaan en dat niemand hierin beperkingen kent of ervaart.

IMG_20220119_133438_4.jpg