Elou

Het merk Elou is afkomstig uit Portugal. De kurk die daar wordt geoogst van de kurkeik is het bestandsdeel voor de mooie producten die Elou maakt. De kernwoorden voor het maken van mooi speelgoed zijn:

spelen • leren • leven

De oprichters van het merk zien spelen als een belangrijk onderdeel van het natuurlijke leer- en ontwikkelingsproces van een kind. De reden hiervoor is dat tijdens het spelen het kind haar eigen emotionele, sociale en cognitieve identiteit vormt. Daarnaast is het niet alleen een middel om je uit te drukken, het is ook een buitengewoon belangrijk instrument om verbeeldingskracht en creativiteit aan te wakkeren.

 

"Elou is een innovatief alternatief dat de spontaniteit wil herstellen die inherent is aan het educatieve proces van spelen"

Materiaal

De materiaalkeuze is uniek te noemen. Als grondstof voor de producten die Elou maakt gebruiken ze kurk.  Het is 100% natuurlijk en 100% Portugees. Doordat het een hypoallergeen materiaal is, is het een prachtig materiaal voor alle stadia van de ontwikkeling van kinderen. Met materiaal kenmerkt zich door zijn zachte textuur, lichtheid en schokbestendigheid en absorptie-eigenschappen. Als grondstof wordt het al veel gebruikt in economische sectoren. Dus waarom zou je het niet meenemen naar speelgoedwonderland?

 

Ontwerp en ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van Elou speelgoed wordt teruggegrepen op de eeuwoude Portugese kennis en expertise over het omgaan met kurk als grondstof. Elou-speelgoed is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde instellingen voor hoger onderwijs, om een ​​gedifferentieerd product te bedenken dat voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen die gelden in heel Europa. De productie Elou maakt deel uit van een kurkgerelateerd industrieel netwerk en profiteert zo van de uiteenlopende kennis en ervaring.

Naast dat het kind centraal staat is ook de wereld om het kind heel erg belangrijk. Ze hebben daarom meerder speerpunten waar ze het merk naar hebben vormgegeven:

Milieu:  Door een 100% natuurlijk en recyclebaar aanbod te maken, proberen zehun ecologische voetafdruk te minimaliseren en kinderen een vroeg contact met de natuur te gunnen.

 

Economisch: De producten zijn bedoeld om de groei en erkenning van de toeleveringsketen van kurk te bevorderen en wordt voornamelijk ondersteund in de primaire en secundaire economische sectoren, wat bijdraagt ​​aan de economische ontwikkeling.

 

Sociaal: Om gelijke kansen voor iedereen te bevorderen, laten ze de producten maken bij instellingen waar mensen met motrische of cognitieve handicaps weer sociaal kunnen integreren.

 

Cultureel: De oogst- en transformatieactiviteiten van kurk zijn diep geworteld in de Portugese traditie. Dus door een geheel nieuwe benadering van de industrie te brengen, willen ze Portugal, de grondstof zelf en de hele omringende cultuur waarderen.